|
Erfaring kosthold og ernæring
”SKIKKELIG BRØD”
- 150 gr. Linfrø
- 100gr. Sesamfrø
- 50 gr. Solsikkerfrø (alle frøtypene kanmed fordelknuses)
- 100 gr. Kruskakli (glutenfri)
- 8 egg
- 300 gr. rømme
- 150. smør
- 1-2 ts. bakepulver
- 1 ts. salt
NØTTE BRØD
- 170 g paranøtter
- 170 g valnøtter
- 170 g raspa hvit ost
- 1 ½ ts. bake pulver
- (dette blandes)
- 6 egg stivpiskes – blandes i det tørre
- 120 g smelta smør – blandes til slutt
- 180 i 18 min.
PROTEIN BRØD
- 4 egg piskes litt
- ½ boks kesam
- 3 ss olje
- Ha i det tørre
- 4 ss. Linfrø
- 1.5 ts. bakepulver
- 50 g sesamfrø
- 60 g glutenfritt – grovt
- 45 g solsikkekjerner
- 150 – 50 min. nederst
KNEKKEBRØD
- 1,5 dl. sesam (TIL SAMMEN)
- 2 dl. Solsikke
- 1 dl linfrø, (knuste)
- 1 dl. Hvalnøtter
- 1 ts. salt
- 1 ts. honning
- 6,5 dl. vann
- Smør tynt utover 2 brett (bakepapir)
- Stek 10 min – skjær i ruter,
- Stek 30 min – over på rist
- Stek 15 min. m/døra på gløtt
- 150 – 160 i varm luft
BRØD UTEN GJÆR, SUKKER OG E – STOFFER
- 1 / 2 LITER KULTURA NATURELL
- 4 DL. KALDT VANN
- 4 DL. OLIVENOLJE
- 7 TS. ( STORE ) BAKEPULVER
- 1 TS. NATRON
- 1 TS. SALT
1 KG. ( eller mer ) FERDIG GROVHAKKET MEL FOR EKSEMPEL, SPELT, RUG, HAVRE. KAN TILSETTE HAKKETE MANDLER, NØTTER, SOLSIKKEFRØ, KARVE OG LIGNENDE.
STEKES 1 TIME OG 20 MIN I 220 GRADER I OVNEN
DEKKES MED FOLIE I FORM
”BOKHVETE KAN ERSTATTE KORNPRODUKTER”
NØTTE BRØD
- 170 g paranøtter
- 170 g valnøtter
- 170 g raspa hvit ost
- 1 ½ ts. bake pulver
(dette blandes)
- 6 egg stivpiskes – blandes i det tørre
- 120 g smelta smør – blandes til slutt
- 180 grader i 18 min
PROTEIN BRØD
- 4 egg piskes litt
- ½ boks kesam
- 3 ss olje
Ha i det tørre
- 4 ss. Linfrø
- 1.5 ts. bakepulver
- 50 g sesamfrø
- 60 g glutenfritt – grovt
- 45 g solsikkekjerner
- 150 – 50 min. nederst i ovnen
KNEKKEBRØD
- 1,5 dl. sesam (TIL SAMMEN)
- 2 dl. Solsikke
- 1 dl linfrø, (knuste)
- 1 dl. Hvalnøtter
- 1 ts. salt
- 1 ts. honning
- 6,5 dl. vann
- Smør tynt utover 2 brett (bakepapir)
- Stek 10 min – skjær i ruter,
- stek 30 min – over på rist
- stek 15 min. m/døra på gløtt
- 150 – 160 i ovn på varm luft
|